Kedvezményezett: Vízreform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

 

„Piaci pozíció erősítése eszközbeszerzéssel a Vízreform Kft-nél” című GINOP_PLUSZ -1.2.2-22-2022-04086 azonosító számú projektben megvalósított eszközbeszerzéssel versenyképes feltételeket teremt a tevékenységei folytatásához.

A szerződött támogatás összege: 7 098 713 Forint vissza nem térítendő támogatás (70%-os támogatási intenzitás)

 

Projekt bemutatása:

 

Cégünk bujáki telephelyének fejlesztése céljából eszközbeszerzést hajtott végre. A projektben a víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés tevékenysége és egyéb épületgépészeti szerelés tevékenységi kör alatt végzett vízgépészeti munkánkhoz szereztük be a  Milwauke Akkus szekciós csőtisztítógépet, melynek segítségével több emelet magasra is képes eljuttatni a szekcionális spirált.  Lakó- és nem lakó épület építése alatti tevékenységünkhöz a munkavégzést segítő eszközök, gépek kerültek beszerzésre, melyek az alapozástól a befejezésig bezáróan segítik a munkavégzést (földmunkák-árokásás, alapásás, építési-szerelési munkák).

A földmunkákhoz FORCE 110 mini árokásó gépet vásároltunk tartozékokkal, az építőipari kivitelezési tevékenységünk fejlesztéséhez kézi szerszámokat, kisgépeket és guruló állványokat szereztünk be.  A helyi gazdaságban a tervezett technológia fejlesztés hatására termelékenységének növelésével szervezeti fejlesztést is végre tudunk hajtani, mellyel versenyképesebb feltételeket teremtünk a további fejlődésre. A technológiai színvonal emelése, az eszközök körének bővítése elengedhetetlen volt a piaci pozíció erősítéséhez.

 

A projekt befejezési dátuma: 2022.november 30.

A Vízreform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a „Gyakornokok alkalmazása a Vízreform Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2019-04214 azonosítószámú pályázata során 12 886 230.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A támogatás intenzitása 100%.

A projekt keretében 3 fő 25 év alatti fiatal foglalkoztatására került sor a cég Gyöngyös, Arany János utca 15. szám alatti székhelyén.

A felvett gyakornokok közül 2 fő irodai asszisztens és 1 fő kereskedelmi ügyintéző munkakörben kerültek foglalkoztatásra 2019.08.14. és 2020.12.03. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bérköltségére, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a gyakornokok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az illetékes Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatott gyakornokok 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A projekt eredményeként 3 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül. A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

A projekt 2019.08.16-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.12.03-án került sor.